Colaborar para enseñar | La jornada - Asociación Espiral, educación y tecnología

La jornada

Valorar aquest article
(0 vots)

Deia en Freire que ensenyar no és transferir coneixement, sinó crear possibilitats de producció o creació.

El context social que ens envolta ha fet que es modifiqui el context educatiu. Vivim en un món globalitzat, un gran fenòmen que  ofereix oportunitats sense precedents a milions de persones a tot el món. L’educació no queda fora de la globalització, sinó que s’aprofita d’ella per a millorar els processos educatius i crear sinèrgies entre estudiants i docents mitjançant la col·laboració.

Les escoles han canviat la seva concepció gràcies a la tecnologia i les seves possibilitats de comunicació. Com apunta Hargreaves, les escoles ja no poden ser castells fortificats dins les seves comunitats, han d’obrir-se i superar les barreres que es generen dins l’aula. Per aquest motiu, han d’ampliar els límits de l’aula i adoptar estratègies de col·laboració i participació entre docents, estudiants, famílies i altres centres educatius.

S’han d’estendre ponts que facilitin la col·laboració per tal de millorar els processos d’ensenyament-aprenentatge. Des de l’escola s’han de promoure les relacions i interaccions entre les persones, generant i promocionant comunitats d’aprenentatge que impulsin una transformació social i educativa.

La jornada “ Col·laborar per a ensenyar” ha estat concebuda basant-se en aquestes idees. Gràcies a la unió de la Fundación Colegio base i l’Associació Espiral, Educació i Tecnologia, s’han organitzat aquestes jornades que tenen com a objectiu principal mostrar una selecció d’experiències, basades en la col·laboració, que s’estan portant a terme en diversos centres.

En aquesta jornada es poden trobar totes les ponències, així com experiències explicades per qui les porta a terme, recalcant tot allò positiu i aportant solucions davant els problemes que han sorgit durant la pràctica.

No ho oblidis, el 23 de gener de 2016 tens una cita a  MediaLab-Prado.

Llegir 1183 vegades Darrera modificació el Dijous, 07 Gener 2016 12:26
Més en aquesta categoria: « Ponents Inscripció »