Esther Subías
Esther Subías

Esther Subías

Lidera #Girlsforachange
 

Inspira a una nova generació de noies a canviar el món a través del poder de la tecnologia.

Com a jutge virtual de Technovation, revisaràs les APP mòbils i els models de negoci creats pels equips de Technovation per resoldre problemes en les seves comunitats. Els teus comentaris i suggeriments ajudaran a les joves "empresàries" a preparar-se millor i a aprendre de l'experiència.

No és necessari que siguis especialista en tecnologia: les noies treballen temes de resolució de problemes, comunicació, màrqueting, pla d'empresa i prototipado de APPs. Tots els treballs es presenten en anglès.

Uneix-te a la nostra comunitat i ajuda a canviar la vida de milers de noies de tot el món. Hagis estat o no mentora durant el repte, tens l'oportunitat de ser jutge virtual per als equips d'altres països i contribuir així al Technovation Challenge.

Compromís de temps: 3 hores entre el 26 d'abril i el 14 de maig.

Gaudiries revisant diferents solucions de APPs per resoldre els problemes del món!

REGISTRA'T JA!

Al nostre país, 367 nenes i joves d'entre 10 i 18 anys estan creat una APP que resol un problema social, a través de la seva participació en Technovation Challenge, una experiència de tecnologia i emprendedoría.
Les solucions estan inspirades en 6 dels reptes per a la sostenibilitat de la Nacions Unides: Pobresa, Medi ambient, Paz, Equitat, Educació i Salut
A nivell mundial, participen més d'11.000 nenes i joves en més de 120 països. Ser jutge virtual significa l'oportunitat d'impactar positivament i inspirar a aquestes joves i nenes.

 

La Universitat de Barcelona, a través de l'Institut de Formació Continua i en col·laboració amb Espiral, Educació i Tecnologia organitza el webinar: Un professor de mSchools.Pitu Martínez.

El ponent serà: Pitu Martínez, Responsable de formació TIC al Departament d'Ensenyament  Generalitat de Catalunya.

mSchools és un programa que impulsa un canvi en les metodologies tant al rol del professorat com al de l’alumnat. Injectar valor en l’ús de tecnologies mòbils a les aules, permet crear entorns d’aprenentatge saludables.

En aquest webinar s’explicaran les diverses iniciatives del programa i la manera com afecten al professorat i a l’alumnat dels centres del sistema educatiu, i en quin nivell promou els canvis.

Quan? El dijous 6 d'abril, a les 18:00 h.  Més informació i inscripcions en aquest enllaç.

Aquest esdeveniment s’organitza en el marc del Postgrau en Digital Learning i Experiències d’Aprenentatge Emergent.

 

La Universitat de Barcelona, A través de l'Institut de Formació Contínua i en Col·laboració amb Espiral, Educació i Tecnologia, Organitza el seminari: Aprendre a la Xarxa Al llarg i ample de la vida, el proper 14 de març, 18:00 h ( obligatòria inscripció per a participar)

Introducció sobre l’estat de la qüestió educativa dins del marc de canvis socials i educatius actuals. Com s’aprèn i com podem fomentar l’aprenentatge? Ens endinsarem en el concepte de PLE i el PLN i en com podem construir-los per aprendre al llarg i a l’ample de la vida.. A càrrec de Juan Miguel Muñoz Micolau, codirector de l'Observatori d'Innovació Tecnològica i Educativa (ODITE) d'Espiral, Educació i Tecnologia, i mestre, pedagog i animador sociocultural.

Aquest esdeveniment s'organitza en el marc del Postgrau
Postgrau en Digital Learning i Experiències d’Aprenentatge Emergent.

La Universitat de Barcelona, a través de la School of Continuing Education en col·laboració amb Espiral, Educació i Tecnologia, organitza el webinar: Gamificació educativa. La lletra, amb joc entra, a càrrec de Jose Luís Redondo, Docent de Cièncias Socials de secundària en Escuelas Profesionales de la Sagrada Familia de Úbeda

 • Gamifica la teva aula. Per què sorgeix? Com sorgeix? Com podem accedir-hi?
 • Què podem trobar a la web.
 • Per què la gamificació educativa pot funcionar? Què fonaments neuroeducativos ?
 • Aquesta webinar estarà dinamitzada per Marinva. ¿Preparats per jugar?

Quan? Dimarts, 28 de febrer, a les 18.00 h.

Aquest esdeveniment s'organitza en el marc del Postgrado en Digital Learning y Experiencias de Aprendizaje Emergente. Més informació i inscripcions en aquest enllaç.

La Universitat de Barcelona, a través de l'School of Continuing Education en col·laboració amb Espiral, Educació i Tecnologia, organitza el webinar "La transformació de les TIC, del ciutadà espectador al ciutadà dissenyador" a càrrec del Ricard Faura. 30 de gener, a les 18.00 h, modalitat on-line. Inscripció a través d'aquest enllaç.

En aquest webinar, juntament amb Ricard Faura, tractarem tres temes sota la metodologia Design Thinking:

1. D’on venim? (teletreball, primers passos d’internet)
2. On som? (ateneus de fabricació, el núvol, realitat virtual, ubiqüitat)
3. Cap on anem? (tendències, món líquid, aprenentatge constant i incertesa)
 
Aquest esdeveniment s'organitza en el marc del Postgrau en Digital Learning i Experiències d’Aprenentatge Emergent

PONENT:

Ricard Faura Homedes.

 

 Ricard Faura Homedes. Cap del Servei de Societat de Coneixement, Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya.

La Universitat de Barcelona, a través de l'Institut de Formació Continua i en col·laboració amb Espiral, Educació i Tecnologia organitza el webinar: Aprendre i educar-nos en una Societat Connectada. 15 de desembre, a les 18.00 h.

El Personal Learning Environment, o entorn personal d’aprenentatge (PLE) es pot entendre com un taller creatiu en el qual, en un desordre aparent, tot té un lloc i un propòsit. La xarxa pot ser un escenari d’aprenentatge molt significatiu per ajudar-nos a transformar la informació en coneixement. Esdevenir un espai per compartir recursos, experiències, conèixer persones i entitats, establint un debat creatiu, emocional, innovador, diacrònic i sincrònic amb confiança, col·laboració i compromís.

El ponent serà:

Jordi Jubany i Vila

Jordi Jubany i Vila, Mestre Antropòleg social i cultural i assessor TIC.

Atreveix-te a visualitzar i a dissenyar les teves connexions! Inscripcions obertes a través d'aquest enllaç.

Aquest esdeveniment s'organitza en el marc del Postgrau en Digital Learning i Experiències d’Aprenentatge Emergent.

Cada any, Technovation Challenge convida a equips de nenes i adolescents de tot el món a aprendre i aplicar les competències que són necessàries per resoldre problemes reals a través de la tecnologia

 Girls for a Change és el lema del programa global que uneix la tecnologia i l'emprenedoria, proposant a noies de 10 a 18 anys que creuen una aplicació mòbil i una proposta empresarial per resoldre un problema social.
 
 
“Technovation m'ha ensenyat que una persona com jo, sense cap experiència en programació, pot acabar creant una app de debò.
He après també a fer un pla de negoci, l'estratègia per vendre-la, etc. He estat conscient que si poso tot l'esforç, com he fet en aquest projecte ... puc aprendre i aconseguir el que vulgui” afirma Silvia Valle, participant en l'equip Byte Me va ser semifinalista a l' edició de 2016 de Technovation.
 

Durant aquesta experiència educativa, els equips treballen en alguna d'aquestes 6 àrees, inspirades en els reptes per a la sostenibilitat de la Nacions Unides: Pobresa, Medi ambient, Paz, Equitat, Educació i Salut.

Les noies s'agrupen en equips de 2 o 5 persones i durant 12 setmanes són acompanyades per una mentora que les inspira i condueix cap a l'èxit a través d'un itinerari que ja està establert. El programa aporta recursos i materials audiovisuals per ajudar-los a obtenir tota la informació que necessitaran per poder experimentar, prendre decisions i avançar en el seu projecte.

D'acord amb Yvette Oliveau, Master Educator de Technovation:

“Resulta fascinant veure com els equips de nenes, en les divisions júnior o sènior, són capaces de demostrar tant talent a través de l'apoderament que produeix aquest programa. Les solucions es generen a través d'un procés d'identificació de problemes i ideació de solucions, per passar a l'elaboració d'un prototip de app mòbil, i l'elaboració d'un pla de negoci i un altre de marqueting. Pocs equips de persones adultes són capaces de realitzar aquest procés en tan sols 12 setmanes”

Al nostre país, els equips reben el suport de la figura de dues Master Educators (a Madrid i Barcelona), i de les ambaixadores regionals, com Lorena Martín a Madrid.

A més, tota la comunitat compta amb el suport continu de l'Ambaixada Nacional, representant del projecte a Espanya, que sustenta l'Associació Espiral, Educació i Tecnologia i l'ambaixadora de la qual és Esther Subias.

De cara a la propera temporada, s'espera comptar amb noves ambaixades regionals a València, Murcia i altres regions.

“És important destacar la figura de la mentora. Les noies són acompanyades al llarg de tot el programa, que representa una gran oportunitat perquè les companyies puguin detectar el talent femení a edat primerenca. A Espanya, més de 110 professionals de l'àmbit de la tecnologia i la comunicació col·laboren entre elles, formant una important comunitat amb molt impacte i visibilitat global. És també una gran oportunitat per mostrar el compromís de les empreses cap al foment de les vocacions tecnològiques i emprenedores de les dones. Espanya és una dels regions capdavanteres al món en el Technovation Challenge” afirma Esther Subias, Ambaixadora Nacional.

El proper 6 de maig, els projectes d'aquesta temporada seran avaluats en una primera fase en dos esdeveniments paral·lels a Madrid i Barcelona. Després, el jurat virtual, format per dones del món sencer, triarà les millores proposades, que acudiran a Sant Francisco durant el mes d'agost per a la fase final. Els equips participants opten a premis d'entre 2.500 i 15.000 dòlars.

Technovation Challenge (www.technovationchallenge.org) és un programa creat per Iridescent l'any 2009 i que compta amb el suport global de Made with Code (Google) i UN Women.

Algunes dades clau:

En la temporada 2017,116 països diferents estan participant en Technovation Challenge: més de 6.000 nenes són acompanyades per 4.485 mentores, la qual cosa ho converteix en el concurs d'emprenedoria digital per a nenes més gran del món.

La Comissió Europea afirma que les dones representen tan sols el 30% dels treballadors de les TIC en la Unió Europea. El Parlament Europeu informa que tan sols el 10% de les dones que treballen en la UE són emprenedores. Només el 8% de les persones editores de la Wikipedia són dones.

Les dades recollides en edicions anteriors al programa mostren que produeix un 78% d'augment de l'interès de les noies participants en l'àmbit de la tecnologia i un 70% en el de l'emprenedoria digital. Un 67% d'elles manifesta interès pel lideratge al món dels negocis en finalitzar el programa. A més, el 58% de la participants inicien estudis en l'àmbit de la tecnologia en finalitzar el programa i el 73% de les mentores afirma haver ampliat la seva xarxa de contactes professionals gràcies al Technovation Challenge.

 
Més informació:

Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Tel. 666 601 619

 • Elena González de la Cámara, responsable de comunicació Technovation Challenge a Espanya: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Presentació oficial de la nova edició de Technovation, el programa de tecnologia i emprenedoria en què noies de 10 a 18 anys creen una app que resol un problema social (www.technovationchallenge.org). Espiral Educació i Tecnologia i MindConnex, tenen el plaer de convidar-vos a l'esdeveniment de presentació del programa.

Milers d'equips femenins, formats per alumnes i mentores, treballaran en aquest repte, que té com a punt de partida la identificació d'un problema social al voltant d'una d'aquestes 6 àrees (inspirades en els Reptes per a la Sostenibilitat de les Nacions Unides):

Pobresa · Medi Ambient · Pau · Equitat · Educació · Salut

El proper 24 de novembre presentarem el repte, on ja han participat més de 10.000 noies a nivell mundial, guiades per més de 2.400 mentores. Des de l'ambaixada regional per a Espanya i Catalunya, oferim suport per a tots els equips de nenes i mentores.

L'agenda és la següent:

 • Presentació del programa.
 • Metes.
 • El valor del treball en equip i amb les mentores.
 • Les tecnologies per a desenvolupar l'aplicació mòbil (configuració dels equips, eines i tutorials disponibles)

La inscripció, així com la participació en el programa, és gratuïta.

Reserva ja la teva entrada!

 

Aquest esdeveniment és possible gràcies al suport de:

 

Obra Social La CaixaEduCaixa

Vols donar suport al programa? Contacta amb nosaltres: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Presentació oficial de la nova edició de Technovation, el programa de tecnologia i emprenedoria en què noies de 10 a 18 anys creen una app que resol un problema social (www.technovationchallenge.org). Espiral Educació i Tecnologia i MindConnex, tenen el plaer de convidar-vos a l'esdeveniment de presentació del programa.

Milers d'equips femenins, formats per alumnes i mentores, treballaran en aquest repte, que té com a punt de partida la identificació d'un problema social al voltant d'una d'aquestes 6 àrees (inspirades en els Reptes per a la Sostenibilitat de les Nacions Unides):

Pobresa · Medi Ambient · Pau · Equitat · Educació · Salut

El proper 24 de novembre presentarem el repte, on ja han participat més de 10.000 noies a nivell mundial, guiades per més de 2.400 mentores. Des de l'ambaixada regional per a Espanya i Catalunya, oferim suport per a tots els equips de nenes i mentores.

L'agenda és la següent:

 • Presentació del programa.
 • Metes.
 • El valor del treball en equip i amb les mentores.
 • Les tecnologies per a desenvolupar l'aplicació mòbil (configuració dels equips, eines i tutorials disponibles)

La inscripció, així com la participació en el programa, és gratuïta.

Reserva ja la teva entrada!

 

 

 

Cada any, Technovation invita a equips de nenes i adolescents de tot el món a aprendre i aplicar les competències que són necessàries per a resoldre problemes reals a través de la tecnologia.

 

Comena una nova edició de Techonovation, el programa de tecnologia i emprenedoria en el que nenes d'entre 10 i 18 anys creen una app que resol un problema social (www.technovationchallenge.org).

Potser ja has vist el trailer oficial del programa:

La sessió oficial comença al gener, i finalitza amb la presentació on-line del projecte el 26 de abril. En aquest enllaç pots consultar una breu presentació del projecte.

En aquesta edició, el problema social que han d'identificar els grups ha d'estar situat entre una d'aquestes àrees (inspirades en els Reptes per a la Sostenibilitat de les Nacions Unides):

Pobresa · Medi Ambient · Pau · Equitat · Educació · Salut

Com comencem?

 • Explicant el programa a les noies de l'escola o centre educatiu. ​Podeu utilitzar la presentació anteriorment citada.
 • Animant a les noies a crear els seus propis grups (máxim 5 membres).
 • Buscant una mentora que les acompanyi i guiï en el procés (pot ser més de una mentora, per tal que puguin combinar la dedicació). En el cas que no trobeu mentores, nosaltres podrem ajudar a proporcionar-les.​ La dedicació de la mentora serà, aproximadament, d'entre 2 y 4 hores a la setmana. ​
 • Una vegada tingueu el grup, haureu d'inscriure'l al web de Technovation: www.technovationchallenge.org​. Des de l'Embaixada Regional, nosaltres accedirem a les vostres dades i a les dels vostre equips, de manera que us podrem contactar en el futur.

Què us oferim?

 • Suport continu a través de canals digitals, a través dels quals formarem una comunitat d'aprenentatge per a les mentores, gràcies al suport de dos Technovation Màster Educators i de l'Ambaixada Regional (Madrid i Barcelona).
 • Una sessió de benvinguda al projecte, per a tots els equips, que es realitzarà el 24 de novembre a Barcelona (s'ha previst una altra sessió a Madrid, data pendent de confirmar). Si no podeu assistir, us proporcionarem informació per mitjans electrònics.
  • Presentació del programa.
  • Fites.
  • El valor del treball en equip i amb les mentores.
  • Les tecnologies per a desenvolupar l'aplicació mòbil (configuració dels equips, eines i tutorials disponibles)
 • Una sessió de benvinguda especial Mentores, que serà virtual i ens ajudarà a entendre els punts clau i el calendari per portar els nostres equips cap a l'èxit.
 • Tips. Consells i assessoraments especials: emprenedoria, comunicació ... són grans temes i comptarem amb Coach expertes que ens ajudaran a abordar-los.
 • Dues sessions intermèdies per a tots els equips, que contribueixen a resoldre els problemes que puguin sorgir.

Esteu interessades?

El Technovation és un repte molt emocionant. No deixeu de inscriure-us a la web com mentores i / o d'animar les noies a fer el mateix com a participants. Envieu-també un correu a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. perquè puguem oferir tota l'ajuda que pugueu necessitar.

Comptem amb vosaltres per acompanyar més noies cap a l'èxit!

Aquest any, serà Barcelona l'ambaixadora regional per a Espanya, gràcies a la col·laboració de dues organitzacions:

 

 

Pàgina 1 de 2

Con el apoyo de: