Elena González de la Cámara
Elena González de la Cámara

Elena González de la Cámara

La final regional per als equips sènior s'ha celebrat el 6 de maig en un esdeveniment simultani a Barcelona i Madrid (on també ha tingut lloc la final regional júnior). La propera cita és novament a Barcelona, divendres que ve 12 de maig al Mobile Word Center (MWC)*, on els 12 equips júnior tindran l'oportunitat de presentar les seves aplicacions i explicar el seu plans de comunicació, màrqueting i empresa.

Les noies s'han agrupat en equips de 2 o 5 persones i, durant aquestes 12 setmanes, han estat acompanyades per una mentora que les ha inspirat i conduït cap a l'èxit a través d'un itinerari, que ja estava prèviament establert. Per la seva banda, el programa els ha aportat recursos i materials audiovisuals per ajudar-los a obtenir tota la informació que necessitaven per poder experimentar, prendre decisions i avançar en el seu projecte.

A Barcelona, les guanyadores regionals sènior han estat:

· Technowiners, un equip de joves de 14 i 15 anys que han dissenyat una aplicació mòbil per prevenir les conseqüències de la pobresa i, al mateix temps, la deterioració del medi ambient.

· The Betty Holbertons, format per nenes de 16 i 17 anys que han dissenyat una APP mòbil que contribueix al fet que les ONG puguin recollir donacions i, al mateix temps, acabar amb el desaprofitament dels recursos alimentosos, incidint en l'àmbit de la pobresa.

· Code4Core, un equip de nenes de Tremp que, preocupades pels problemes derivats de les malalties cròniques, han dissenyat una aplicació que ajuda als malalts a gestionar millor les seves cures mèdiques. Sens dubte, una gran proposta per a l'àmbit de la salut.

A Madrid, la final sènior també ha produït guanyadores:

· Yalocines, nenes de 17 anys que també han treballat en l'àmbit de la salut.

· Credit Suisse Madrid SuperGirls, que han centrat el seu treball la pobresa, i concretament en l'intercanvi de les persones que ofereixen ajuda amb el de les quals la necessiten.

· Creatives, nenes d'entre 11 i 15 anys que han generat el prototip d'una APP d'educació, que fomenta l'intercanvi i l'aprenentatge lingüístic entre els seus usuaris

Després de superar aquesta fase nacional, les guanyadores regionals seran avaluades per un jurat virtual, format per dones del món sencer, que al seu torn triarà les millores proposades, que acudiran a Sant Francisco durant el mes d'agost per a la fase final. Els equips participants opten a premis d'entre 2.500 i 15.000 dòlars.

Technovation Challenge (www.technovationchallenge.org) és un programa creat per Iridescent l'any 2009 i que compta amb el suport global de Made with Code (Google) i UN Women.

L'Associació Espiral Educació i Tecnologia, com a ambaixadora nacional, fa una aposta decidida mantenint el seu compromís amb la innovació amb la finalitat de contribuir a la millora educativa.

A Espanya, a més de diferents col·laboracions a nivell local (Generalitat de Catalunya, Vodafone, HP, Obra Social “La Caixa”, la Universitat Europea de Madrid, AIRBUS, Flexbot, Cisco Network Academy, etc.). El programa compta amb la col·laboració global i el suport fonamental a nivell nacional de Accenture Iberia.

Al nostre país, els equips reben el suport de la figura de dues Master Educators (a Madrid i Barcelona), i dels ambaixadors regionals, Power to Code a Madrid i Mindconnex a Barcelona. A més, tota la comunitat compta amb el suport continu de l'Ambaixada Nacional, representant del projecte a Espanya, que sustenta l'Associació Espiral, Educació i Tecnologia i l'ambaixadora de la qual és Esther Subias.

 

* Mobile World Centri és una iniciativa públic-privada creada per Mobile World Capital Barcelona (MWCB) i Telefònica amb l'objectiu d'acostar a la ciutadania el món de la telefonia mòbil i d'Internet. És un espai per descobrir com la transformació mòbil està revolucionant les vies de comunicació, el nostre dia a dia o l'entorn social i empresarial. El Centre és un espai obert als ciutadans que acull una exposició permanent i ofereix una agenda d'activitats vinculades a l'actualitat i a projectes centrats en la transformació social, cultural, tecnològica i econòmica de la mobilitat. Mobile World Centri és també un punt d'informació i difusió de la resta d'iniciatives de MWCB.

A Barcelona, 6 de maig sèniors i 12 de maig junior, a Madrid 6 de maig juniors i sèniors.

Final de la fase nacional del “Programa Technovation Challenge” a Espanya:

Els equips competeixen per classificar-se en la semifinal mundial i rebre els premis nacionals

En aquests mesos han participat 370 noies, 79 equips, 120 mentores

03 de maig de 2017.- El programa que planteja als grups de  noies de 10 a 18 anys, el desenvolupament d'una aplicació mòbil per resoldre un problema del món, arriba a la seva etapa final: la valoració de la app i del pla de màrqueting, comunicació i de negoci.

La final regional per als equips sènior es realitzarà el proper 6 de maig en un esdeveniment simultàni a Madrid i Barcelona; els equips júnior seran avaluats el 6 de maig i el 12 de maig a Madrid i Barcelona respectivament

En el projecte, que va començar a Espanya al gener, han participat 370 noies, 79 equips, 120 mentores. Durant aquesta experiència educativa, els equips han treballat en alguna d'aquestes 6 àrees, inspirades en els reptes per a la sostenibilitat de la Nacions Unides: Pobresa, Medi ambient, Paz, Equitat, Educació i Salut.

Les noies s'han agrupat en equips de 2 o 5 persones i, durant aquestes 12 setmanes, han estat acompanyades per una mentora que les ha inspirat i conduït cap a l'èxit a través d'un itinerari, que ja estava prèviament establert. Per la seva banda, el programa els ha aportat recursos i materials audiovisuals per ajudar-les a obtenir tota la informació que necessitaven per poder experimentar, prendre decisions i avançar en el seu projecte.

Després de superar aquesta fase nacional, les finalistes seran avaluades per un jurat virtual, format per dones del món sencer, que triarà les millores proposades i aquestes acudiran a Sant Francisco durant el mes d'agost per a la fase final. Els equips participants opten a premis d' entre 2.500 i 15.000 dòlars.

Technovation Challenge (www.technovationchallenge.org) és un programa creat per Iridescent l'any 2009 i que compta amb el suport global de Made with Code (Google) i UN Women.

L'Associació Espiral Educació i Tecnologia, com a ambaixadora nacional, fa una aposta decidida mantenint el seu compromís amb la innovació amb la finalitat de contribuir a la millora educativa.
Al nostre país, els equips reben el suport de la figura de dues Màster Educators (a Madrid i a Barcelona) i dels ambaixadors regionals: Power to code a Madrid i Mindconnex a Barcelona.

A més, tota la comunitat compta amb el suport de l'Ambaixada Nacional que sustenta l'Associació Espiral, Educació i Tecnologia amb la seva representant i l'ambaixadora, Esther Subias.

A Espanya, a més de diferents col·laboracions a nivell local ( la Generalitat de Catalunya, Vodafone, HP, Obra Social “La Caixa”, la Universitat Europea de Madrid, AIRBUS, Flexbot, Cisco Network Academy, etc.), el programa compta amb la col·laboració global i el suport fonamental a nivell nacional de Accenture.

Algunes dades clau:

Dades de participació a Espanya:
• 370 estudiants han participat al programa
• 50 dels 79 equips formats han aconseguit finalitzar el repte i presentar tots els requisits (26 a Barcelona i 24 a Madrid), amb un índex d'èxit del 63%.
• 120 mentores han recolzat als equips.
• Almenys 115 jutges (la possibilitat de ser jutge segueix oberta) participaran en l'avaluació dels projectes a nivell internacional.

La Comissió Europea afirma que les dones representen tan sols el 30% dels treballadors de les TIC en la Unió Europea. El Parlament Europeu informa que tan sols el 10% de les dones que treballen en la UE són emprenedores. Només el 8% de les persones editores de la Wikipedia són dones.

Les dades recollides en edicions anteriors al programa mostren que produeix un 78% d'augment de l' interès de les noies participants en l'àmbit de la tecnologia i un 70% en el de l'emprenedoria digital. Un 67% d'elles manifesta interès pel lideratge al món dels negocis en finalitzar el programa. A més, el 58% de la participants inicien estudis en l'àmbit de la tecnologia en finalitzar el programa i el 73% de les mentores afirma haver ampliat la seva xarxa de contactes professionals gràcies al Technovation Challenge.

Dates i llocs:

 • Final a Barcelona dels equips sènior:

Dissabte, 6 de maig de 2017 des de les 9.30 fins les 14.00 CEST CaixaForum.6-8 Av. Francesc Ferrer i Guàrdia . 08038 Barcelona
 

 • Final a Barcelona dels equips junior:

Divendres, 12 de maig de 2017 des de las 17.30 fins les 20.30 CEST. Mobile World Center. C/ Fontanella 2. 08002 Barcelona

 • Final a Madrid d’equips juniors i sèniors:

Dissabte, 6 de maig de 2017, de 9.30 – 14.30 CEST. Universidad Europea de Madrid (Campus Villaviciosa de Odón). C/ Complejo Universidad Europea de Madrid-28670 Villaviciosa de Odón
 

Més informació: http://ciberespiral.org/girls4changewww.technovationchallenge.org
 

 • Esther Subias, Ambaixadora Nacional a Espanya. Tel. 666 601 619: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
 • Elena González de la Cámara, Responsable de comunicació Technovation Challenge a Espanya: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

El dia 20 d’abril  de 2017, dins dels marc de STEAMConf Barcelona 2017, les participants del programa Technovation Challenge has estat amb Linda Liukas programadora, escriptora infantil i creadora de "Hello Ruby” una proposta per aprendre sobre tecnologia, informàtica i programació.

Estem  pocs dies de la final del repte-concurs i abans de presentar els seus projectes a un jurat (presencial primer i virtual després) format per dones de tot el món, els equips han tingut la possibilitat de presentar, avaluar i millorar els seus projectes a Linda Liukas, amb ella han valorat  els seus punts forts, creatius, innovadors i tecnològics.

Linda  es també la fundadora de Rails Girls, una iniciativa global per ensenyar els fonaments de la programació a dones joves de tot el món, amb objectius compartits amb el programa Tecnhovation Challenge.

 

21 equips de Barcelona s'han reunit per compartir els seus dubtes i també les seves idees i propostes, en el que ha estat una sessió intermèdia molt interessant que ha tingut lloc en el Mobile World Center.

Un a un, tots els equips han presentat, amb l'ajuda de la Màster Educator Technovation Yvette Olivea, en només un minut, els elements bàsics de la seva proposta: qui són, què ofereixen, en què consisteix la seva proposta i quin és el problema que pretenen solucionar.
 
Hem vist molt talent: des d'equips amb components molt jovenetes (júnior) a equips formats per joves de més edat (sènior), molts d'ells amb les idees molt clares i tots ells centrats en algun dels eixos (pobresa, medi ambient, pau, equitat, educació i salut) inspirats en els Reptes per a la Sostenibilitat de les Nacions Unides ( http://www.un.org/sustainabledevelopment/sustainable-development-goals/).
 
Les propostes han estat molt variades i totes elles semblen encaixar d'allò més bé en el que planteja Technovation Challenge per a aquesta temporada.
 

 

La sessió ha estat molt útil, tal com comenta una participant: "m'ha ajudat a veure què propostes tenen altres equips i a veure que la nostra està també molt bé". Una mentora ha comentat: "ha estat com un petit assaig, és molt important per a elles aprendre a parlar en públic". Un altre comentari generalitzat ha estat que, ara que estem en la fase final, "cal posar-se les piles".

La propera cita serà ja en la final, en l'esdeveniment que s'anunciarà pròximament.

Molta sort a tots els equips de les dues divisions!

Més de 350 nenes del nostre país participen en una nova edició de Technovation, el programa de tecnologia i emprenedoria en el qual noies de 10 a 18 anys creen una app que resol un problema social (www.technovationchallenge.org). Cada any, Technovation convida a equips de nenes i adolescents de tot el món a aprendre i aplicar les competències que són necessàries per resoldre problemes reals a través de la tecnologia.

El problema social que han d'identificar els grups ha de pertànyer a una d'aquestes 6 àrees (inspirades en els Reptes per a la Sostenibilitat de les Nacions Unides): Pobresa · Medi ambient · Paz · Equitat · Educació · Salut

Mentores i alumnes ens reunim, el 13 de març de 2017, per ajudar als equips a avançar en el repte, en el qual aquest any participen equips de noies de 70 països, més de 6.000 noies a nivell mundial, guiades per les seves mentores. Des de l'ambaixada nacional del projecte per a Espanya i Catalunya, us oferim suport per a tots els equips de nenes i mentores. Consulta més informació en aquest enllaç.

L'agenda és la següent:
 • Benvinguda, a càrrec d'Esther Subias, ambaixadora del programa.
 • Les claus per a l'èxit en el Technovation Challenge, a càrrec de Yvette Oliveau, Master Educator del Technovation Challenge.
 • Ronda d'intervencions i consultes per part dels equips technovation. Presentació de dubtes i aportacions.
 • Conclusions i propers passos.

Important: es recomana a tots els equips que portin algun ordinador portàtil amb la bateria carregada i que segueixin els passos que s'indiquen en aquest document per a la configuració.
 
INSCRIU-TE AQUÍ

Aquest esdeveniment és possible gràcies al suport del Mobile World Center i al Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya                      
 

                           

Dilluns, 06 Febrer 2017 07:15

Premsa

Recull de notícies sobre el programa Technovation 2017

 

 

Dimarts, 31 Gener 2017 11:05

Identificant problemes reals

                                                                                           En marxa!

                                                                                           

                                                      

Estem en les primeres setmanes del repte. Repassem? A través de my.technovationchallenge.org  es pot accedir a dos elements clau:

 1. El currículum: material preparat para, setmana a setmana, anar avançant i guiant a les noies a l'èxit: Get Started on the Technovation Curriculum.
  Hi ha una versió en castellà de les primeres lliçons en aquest enllaç.

 2. Entregables i guia: a través d'aquest apartat "submission Deliverables & Guidelines"s'accedeix a llista d'elements que els equips han d'enviar i com són valorats per el jurat.

 

Identificar un problema real

En les primeres setmanes, resulta molt important motivar als equips perquè detectin un problema real que a més encaix en algun dels 6 reptes de sostenibilitat de l'ONU escollits. Consulteu els temes i la seva concreció.

Visionar els vídeos de la temporada anterior ¡bona idea!

Aquests sis temes s'inspiren en els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides 

L'edició de Technovation Challenge de 2017 ja està en marxa, us compartim els reptes que les nostres noies hauran d'aconseguir setmana a setmana

 

 • Setmana 0 – 19/01/2017: Forma el teu equip i penseu el problema a resoldre. Com ho farem?.

 • Setmana 1 - 23/01/2017: Comenceu amb APP Inventor i observeu quins tipus de negocis hi ha per aquí.

 • Setmana 2 - 30/01/2017: Aprèn a treballar amb dades i realitza algunes recerques de mercat (funcionaran les nostres idees?).

 • Setmana 3 - 06/02/2017: AppInventor (bucles i condicions) i comencem a treballar la marca. Colors i formes... és la nostra presentació al món!.

 • Setmana 4 - 13/02/2017: Aprenem integració de codi i seguim treballant el pla de negoci i la marca.

 • Setmana 5 - 20/02/2017: Fem el prototip de la app i finalitzem el model de negoci.

 • Setmana 6 - 27/02/2017: Altres recursos de codi i creguem el logo i el disseny de les pantalles de la app!.

 • Setmana 7 - 06/03/2017: Seguim treballant la app i comencem amb el pla de màrqueting. Com farem els videos demo i presentació?.

 • Setmana 8 - 13/03/2017 i 20/03/2017: Rodem el vídeo de presentació i comencem el pla de negoci. I seguim millorant la app.

 • Setmana 9 - 27/03/2017: Finalitzem el vídeo, seguim amb el pla de negoci i amb la app.

 • Setmana 10 - 03/04/2017: problemes en la app? Resolem i gravem el vídeo de demo.

 • Setmana 11 - 17/04/2017: Finalitzem tot el pendent: la app, el pla de negoci i els dos vídeos.

 • Setmana 12 - 24/04/2017: La setmana del lliurament!

El dilluns 16 de gener en les instal·lacions de IL3 Institut de Formació Contínua de la Universitat de Barcelona, va tenir lloc la primera trobada del projecte Technovation Challenge en la seva edició 2017.

Les ambaixadores de Tecnhovation Spain: Esther Subias, Mireia Mengi-Cros i Yvette Oliveau van ser les encarregades de dirigir la trobada amb una assistència de més de 60 persones entre equips de nenes, noies i mentores.

Després de la benvinguda a càrrec Esther Subias i una explicació entusiasta i molt emotiva sobre la història del projecte a nivell mundial, el seu abast, els objectius generals i l'experiència de l'any anterior a Espanya per part de Mireia Mengi-Cros, Yvette Oliveau va abordar de forma detallada i clara els reptes a aconseguir en cadascuna de les 12 setmanes que dura el programa.

Les participants van mantenir una gran atenció presentant tots els dubtes d'organització i funcionament que van sorgir,  per posteriorment mantenir, alguns dels equips, un primer contacte presencial amb les seves mentores.

De forma complementària, en aquests dies s'estan realitzant petites trobades de reforç en centres formatius que tenen grups nombrosos de participants i que no van poder assistir a la App party del dilluns.

El programa de 2017 està en marxa, a la fi d'abril tots els equips hauran de lliurar els seus productes i el 6 de maig, a Barcelona, es realitzarà l'acte de clausura on sabrem cuales han estat els grups guanyadors i cuales passen a la següent fase internacional.

Girls for a Change!

Dimarts, 17 Gener 2017 16:09

Madrid AppParty!

Llançament de Technovation - Taller de Apps per a nenes de 10 a 18 anys

En el marc de les actuacions d'aquest programa a Espanya, organitzem una APP party a Madrid, que reunirà a mentores i joves estudiants. Campus Madrid obre les seves portes al Technovation Challenge - Madrid, dijous que ve 19 de gener, en un acte organitzat per Power to Code (la representant del qual Lorena Martín és a més Master Educator en Technovation) en col·laboració amb Espiral, Educació i Tecnologia.

Les assistents podran conèixer els primers passos del programa, veure el currículum i treballar la formació dels equips.

Els equips identifiquen un problema, creen una app per resoldre-ho, programen la app presenten el seu pla de negoci a experts i llancen la app al mercat – tot en 3 mesos i sense experiència prèvia. Les inscripcions estan obertes ara per a aquesta edició que comença al gener i acaba amb la presentació online del projecte el 26 d'abril.

Uneix-te a nosaltres si ets una jove que vol conèixer el programa o simplement passar una tarda aprenent el procés de creació d'una app. També t'esperem si vols ser mentor o mentora. Per favor, si disposes de portàtil, porta'l a l'esdeveniment, treballarem per equips.

Reserva ja la teva plaça! Inscripció obligatòria a través d'aquest enlace. T'ho vas a perdre?

Pàgina 1 de 2

Con el apoyo de: